Carrièreswitch en meer van die dingen

Hoi allemaal!

'T is weer even geleden, dus ik hoop niet dat jullie ondertussen allemaal tot stof zijn vergaan in afwachting van een nieuw bericht van mij. Eh...waarschijnlijk en hopelijk hebben jullie meer dingen te doen dan dat;)

En dat is maar goed ook, want ik heb de laatste tijd niet veel dingen te doen gehad..en daar ben ik niet zo goed in..Een spreuk is, "Als je niets te doen hebt, doe het dan niet hier" maar waar dan wel?

Nou, er zijn ergere plaatsen om niets te doen te hebben dan in Australië gelukkig:) En met niets te doen, bedoel ik natuurlijk niet helemaal, dat ik een hele dag op bed lig ofzo, 't is meer dat ik gehoopt had op een baantje, om wat centjes te verdienen, dus ging ik op jacht, naar de ultieme Donald Duck baantjes, oftewel baantjes zonder uitzicht op enige vorm van promotie en eeuwige roem zit er al helemaal niet in. Een greep uit de collectie:

Verkoopmedewerker bij Kingsley Chicken: een derde- nee zesderangs McDonalds. Hoewel ook in Canberra zou een enkele reis me iedere dag waarschijnlijk ook twee uur kosten, dus niet zo’n succes, als je ook avondiensten moet draaien. “Gelukkig” was ik te oud.

Bed, bath & table: beddentester, eh, verkoopmedewerkster. Ik denk dat ze me doorzagen, dat ik liever de bedden zou testen, niks meer van gehoord.

Serveerster bij een koffiebarretje “Café 54”, de eigenaresse was Aziatisch, Chinees of Japans, sprak welgeteld drie woorden Engels. Ik belde, ze vroeg om mn naam en telefoonnummer en of ik twee dagen later langs kon komen. Ik kwam langs (en binnen), ze vroeg weer om mn naam en telefoonnummer en beloofde de volgende dag weer te bellen. Nooit meer gebeld. Waarschijnlijk geintimideerd door m’n brede schouders...

Dan was er nog de sollicitatie bij het zwembad als...LifeGuard...ja zie je het voor je, met zo’n rode drijver, rood zwempak, blond haar...dat was dus iemand anders uit een zekere tv serie uit de jaren 90. Maar goed, op gesprek geweest en de eigenaar leek oprecht geinteresseerd. Ik moet erbij vermelden dat ik in het kader van “pimp mijn CV”  en “vergroot mijn kansen op de arbeidsmarkt” maar niet uitgelegd dat BHV iets anders is dan EHBO en dat zelfs dat BHV diploma al honderd jaar verlopen is. Heb wel gezegd (in het kader van “Eerlijkheid duurt het langst”)dat ik m’n twijfels had of het hier in Australie ook geldig was (je moet jezelf ten alle tijden indekken) maar dat ik natuurlijk wel weet wat ik moet doen, mocht er iemand onverhoopt het loodje leggen (zsm begraven natuurlijk ivm de warmte) en dat leek goed te vallen. Ook ben ik vergeten te zeggen dat er in heel Waterland Neeltje Jans geen zwembad te bekennen was en dat de enige levende organismen die ik daar ooit van voedsel heb moeten voorzien zeehonden waren. Maar dat mag de pret niet drukken. Eh...mochten jullie nu de indruk krijgen dat dit een rampzalig gesprek was, laat ik jullie gerust stellen, dit was natuurlijk niet de inhoud van het hele gesprek...ongelofelijk genoeg leek die kerel er totaal niet mee te zitten dat ik op papier misschien niet bevoegd was als lifeguard, (hij zei zelf, de kans dat er iemand neer valt is nogal klein hier) en ik werd in ieder geval niet meteen afgewezen en misschien zelfs terug gebeld als de rondes voorbij zijn.

Dit was slechts een greep uit de sollicitaties, ik denk dat ik er op ongeveer 30 heb gereageerd nu, vooral verkoopwerk, maar je krijgt niet op allemaal reactie. Ondertussen heb ik daarom een carriereswitch gemaakt... als groenvoorziener, of liever gezegd onkruidverwijderaar. (Onkruid is eigenlijk een understatement) de mensen waar het over gaat zijn vrienden van het echtpaar waar ik nu zit en ze hadden ooit een tuin maar ik zeg je, het Amazonewoud valt in het niet bij deze eh...tuin. Stik aardige mensen, maar de laatste honderd jaar (ofzo) hebben ze niks meer aan hun tuin gedaan. En nu heeft hun zoon het fantastische plan opgevat om zijn trouwfoto's te maken in die tuin. Over anderhalve week!!!!!!!!Iemand had m moeten vertellen dat het een TE ambitieus plan was, maar dat is dus niet gebeurd. Nu is het goeie nieuws dat het de laatste 5 jaar (- de laatste 5 dagen) zowat niet geregend heeft hier, dus dat er gewoon heel veel dor, hoog gras + onkruid staat wat uitgetrokken en gemaaid moet worden plus dorre takken en stronken weghalen, lianen uit de bomen snoeien (!) enz.. Nu waren ze dus op zoek naar iemand die dat wilde doen en...ik heb ja gezegd. Ach ja, het houdt je van de straat zullen we maar denken;)!

Nou is dit niet het meest spectaculaire verhaal ooit, en ik heb echt nog meer beleefd, wat ik ook op de site zal zetten, maar ik zie dat het al zo’n lang verhaal is geworden dat jullie er anders waarschijnlijk niet meer doorheen komen voordat jullie allemaal 150 zijn. ( Ik wou eerst 86 zetten maar dat duurt voor sommigen van jullie niet meer zo lang natuurlijk...GEINTJE ;D ;D)Dus ik zet dit er nu op en de rest volgt een deze dagen weer;)

Veel liefs uit het nu ook regenachtige Australie (Er is echt iets mis gegaan, het had 5 jaar nauwelijks geregend hier en nu heeft het bijna de hele week geregend en niet zomaar een paar druppels, hopelijk heeft het niks met mijn komst te maken..)

Nou, ik ga jullie nu echt uit jullie lijden verlossen met dit eeuwige gezwets,

Veel liefs en “spreek” jullie van de week ofzo wel weer via de site!

 Linda

Reacties 13

Anne 10-11-2010 18:07

jeeeeeej de eerste die reageert ;-) Zit al die weken al achter mijn pc'tje te wachten....inderdaad bijna tot stof vergaan .
Maar goed jammerlijk dat het nog niet zo wil lukken met de baantjes. Maar je gaat vast iets vinden!
Nou ik houd het kort want ga zo beginnen aan mijn avondprogramma, (eten, gesprek voor toneelvereniging en dan dansen) en moet daarvoor even opschieten.
Ik reageer binnenkort even op je laatste mailtje, volgens mij nogn iet gedaan sorry.
liefs Anne

tante N....roos 10-11-2010 19:30

hoi Linda,
Wat maak je toch een hoop mee, leuk hoor!
Als het niet lukt om een baantje te vinden, kun je altijd nog
schrijfster worden. Het zijn erg leuke verhalen om te lezen!!
Veel succes met alles!
hartelijke groetjes van Willem en we verheugen ons op je volgende sterke verhaal!! Doeidoei

Sandy 11-11-2010 11:55

hey Linda,
Balen van de regen en de rot baantjes. Hopelijk kan je wat geld in het laadje krijgen voordat je verder gaat. Dat zou denk ik wel handig zijn. Veel succes en veel plezier en als je terug bent spreken we wat af en laat ik mijn nieuwe autotje zien. Ik heb een Seat Ibiza uit 1999 gekocht. Verder hebben we de verjaardag van Jeanne gehad en tante Nell en Ans, Ome Rob, Abbi en Jo en tante Nolda (vrouw van de broer van opa) waren er allemaal. Behalve Tim natuurlijk die moest werken. We zijn naar het papegaaiencentrum geweest in Veldhoven.

Groetjes Sandy

Annamarie 11-11-2010 19:58

Ha, ha, ha, als je Dennis nodig hebt dan is ie er niet! Hopelijk heb je wel goed opgelet als hij eens over z'n vakgebied aan het praten was. Ach bekijk het van de positieve kant, kan je de tuin ook niet verpesten door de verkeerde bloempjes eruit te trekken. Wie weet wat het je brengt (op zere handen na).

Groetjes, Annamarie

ps: schrijver is echt geen slecht idee hoor!

Marianne 11-11-2010 23:19

Hi Linda,
Eindelijk..................... Ik dacht al dat je ondergedoken was. En ik weet ook al een baantje voor je als je terugkomt. Les geven in het voeren van sollicitatiegesprekken!!!!!! (van alle markten thuis). Wat pech van die regen als je die tuin moet gaan doen. Kun je toch je regenpak nog aan met al dat natte gras en die lianen. Nu, ik hoop echt dat je op een leuke manier nog aan de bak komt.
Mocht je denken dat wij intussen wel geslaagd zullen zijn voor een paard, dan heb je het mis. Inderdaad de ene misser na de andere. Het enige voordeel is dat we nu niet naar de wei hoeven nu het hier hardstikke koud is met storm en harde regen. Overal staat water. Dus geniet maar van de zon en in de regen bij jou zal het ook wel niet zo koud zijn.
Veel succes met alles en we zijn benieuwd hoe het verder allemaal gaat.
Veel liefs van Marianne.

Nel 12-11-2010 19:37

Hoi Linda
Nog aan het snoeien? Met een beetje regen gaat onkruid er wel gemakkelijker uit hoor. Jammer dat de andere baantjes niets geworden zijn, maar wie weet. misschien bellen ze je toch nog wel.
Succes, groetjes vanuit een regen en stormachtig Nederland.
Nel Klap

Linda 13-11-2010 16:54

Heej!

Heb altijd al gedacht dat je de verkeerde richting had gekozen. Ik zie je al helemaal aan de slag als groenvoorziener!! Haha
Hoop dat die jongen nog een beetje leuke trouwfoto's kan maken en dat niet alles gesnoeid is... Maar heb heel veel vertrouwen in je! Jij kan dat!!

Jammer dat het zoveel regent, maar er komt vast nog wel zon voor half april mag ik hopen. Anders hoor ik je en stuur ik de zon naar je op!! Heel veel succes nog met het zoeken naar baantje en nog super veel plezier!!

Liefs Linda

Rianne 14-11-2010 02:54

Hey lin! Ik doe even een berichtje in t gastenboek ipv over de mail..
ik leef momenteel in t zelfd ritme als jij...as you know what i mean.. Nog een nachtje te gaan na deze...t is hier (tot nu toe niet zo druk)
Hoe staat t met t oerwoud?? ben je er al een eindje doorheen?? Hopelijk hebben ze geen vleesetende planten daar...die in die tuin tot volle grote zijn uitgegroeid toch een beetje slordig als ze jou al een halve week kwijt zijn en ze ontdekken later op de achtergrond van de trouwfoto's een plant met jou vorm in de stengel hahaha of ze zien jou in worsteling met zo''n wurgplant
Nou ik kraam weer onzin uit...ik ga proberen zelf niet gewurgd of verslonden te worden hier vannacht en als t is gelukt mail ik je wel weer!!
Liefs Ri

Je broertje 17-11-2010 19:34

Heey zusje, en ben je al geaklimatiseerd maarja dat moet voor ons kleurtje toch al niet zo'n probleem zijn he. Sorry dat ik ook nu pas wat van me laat horen, maar had het er druk op me werk dusjaa van daar. maar je kan nu wel lasso werpen en schapen scheren? heb je trouwens ook al slangen gezien en krokodillen??
je treft het wel weer he lekker een dak boven je hoofd en een gezellige familie waar je bent top hoor.
zeg wist je..........oweja nog ff tussen door wel leuk he van rianne en robbert, had ik nou niet verwacht, miss kom jij wel trug met een zwangere buik en een aboriginal in je arm haha nee hoor maar miss wel dat je een crocodile dundee mee meeneemt wordt je een echte hill billie. maar wat ik dus wou zeggen, dit ga je niet verwachten hoor, maar mam zat vanmorgen zo van ja bel nou is de pagter voor een appartementje enz, anders regelen wij wel wat, je kent mam he de regelnicht haha, maar affijn had dus van morgen een afspraak gemaakt om 14.10 en ben naar een huisje wezen kijken in de oostkerkstraat, dat is bij dikke bedje en dat pannekoekenhuisje. maar was egt heel mooi ook met van die grote houten balken enz, en het was heel goed onderhouden enz. nou ja en toen heb ik et nog met pap en mam besproken, de buurvrouw had ook nog goeie tips gegeven, en toen ben ik 's middags naar de pagter gegaan en heb daar het contract getekend en vanaf 23 november kan ik er in, wilde eigenlijk pas vanaf januarie maar dat kon niet omdat het al heel lang leeg stond, maar toen kreeg ik nog wel een weekje voor dat me huur begint de sleutel dus kan ik al vast beginnen met inrichten. dus als je trug komt kan je m'n huisje zien. nou hoop dat je nog veel beleefd daar, maar dat zal niet al te moeilijk wezen he.
weet je wat wel raar is nu je weg bent, had ik niet van mezelf verwacht hoor maar denk wel 1x per dag aan je minstens, vond ik wel appart van mezelf maar je zo zie je "beter een verre zus dan geen zus" mis je wel hoor

heel veel groetjes en laat ze een poepie ruiken daar he ZUS
zal wel wat vaker hierop kijken beloof ik groetjes je Broertje

Je broertje 17-11-2010 19:37

Hoi ik weer, ik bedoelde Rianne en Guido haha

anja 18-11-2010 22:07

Hé Zwoeger,

Mag je ook op de foto's??? Niet teveel cactussen laten staan, dan komt dat huwelijk niet goed.....Misschien kan ik wel iets helpen in het baantjes gedoe, want het geld is gestort van je mobieltje. Alleen hebben ze het op mijn bankrekening gestort, zucht...het is ook zo moeilijk.....Als je je nummer mailt, stort ik het naar je over!!

Veel succes verder en in dat schrijven kan ik me ook vinden!! Maar wel een autobiografie toch?

Liefs Anja

Hannah 20-11-2010 14:29

Ha Linda,

Jammer dat je wat problemen heb met het vinden van een baan.
Wat zijn je plannen de komende tijd? Ga je daar nog Sinterklaar introduceren?

Groet,

Hannah

Hans 22-11-2010 22:29

Hey Linda, dat je op het GCG gezeten hebt en dat gecombineerd met het feit dat je nu in de groenvoorziening ervaring aan het opdoen bent, moet je CV toch gigantisch in waarde stijgen. Ik weet alleen niet of je nu met onderhoud bezig bent of met het aanleggen van een nieuwe tuin (het zal er in ieder geval totaal anders uitzien.
Na regen komt zonneschijn (weer een jaar of 5) dus er komt wel een baantje op je pad. En je weet het hè als het niet lukt dan halen we je op !
groetjes, Hans

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer